Rogaliki krucho drożdżowe

17.10.2020

Składniki:
( porcja na 16 rogalików / 1 blachę z piekarnika)

Mąka 250 gDrożdże 20 gMasło 100 gJajkoŚmietana łyżkaCukier łyżkaSól szczypta Nadzienie: czekolada, marmolada, jabłkaPrzygotowanie:
Drożdże zasypujemy cukrem, rozgniatamy widelcem i odstawiamy do momentu rozpuszczenia się drożdży.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy śmietanę, sól, jajko, masło i rozpuszczone drożdże. Całość zagniatamy.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close