Drożdżowe racuchy z jabłkami

02.11.2020

Jesienne, drożdżowe racuchy z jabłkami. Smakują jak drożdżowe bułeczki. Pulchne i mięciutkie. Podane z cukrem pudrem oraz domową konfiturą porzeczkową, smakowały fantastycznie.
Składniki (ok. 16 sporych racuchów):350 g mąki pszennej (2,5 szklanki)220 ml mleka (szklanka)2 jajka rozm. L1 łyżka cukru30 g świeżych drożdży 2 jabłka 3 łyżki masła

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close