drożdżowa gwiazda z makiem

[Głosów: 5 Average: 5/5]

składniki na ciasto drożdżowe:
500 g mąki
200 ml mleka letniego
2 jajka
30 g drożdży
70 g cukru
50 g masła, roztopionego
1 szczypta soli
dodatkowo:
ok. 600 g masy makowej
1 jajko do smarowania

wykonanie:
W dużej misce dokładnie mieszamy drożdże z dwiema łyżkami cukru, letnim mlekiem oraz 3 łyżkami mąki i pozostawiamy do podrośnięcia.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close