Boczek pieczony ze smalcem z cebulką

10.11.2020

Przepis dostałam od Teściowej i często do niego wracam 😉
Składniki:1,5 kg boczku surowego0,5 kostki smalcu2 szklanki wodysólpieprzśrednia cebulaBoczek umyć, dokładnie wysuszyć. Natrzeć solą. W brytfance rozpuścić smalec. Jak tłuszcz będzie gorący dać boczek. Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Wlać wodę, przykryć. Dusić pod przykryciem co jakiś czas

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close