Pszenne bułki z sezamem

14.11.2020

400 g mąki pszennej jasnej
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
250 ml ciepłej wody
40 g oleju
30 g świeżych drożdży, pokruszonych
1,5 łyżeczki soli
1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek
sezam do posypania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże. Dodajemy 3-4 łyżki mąki. Ostawiamy. Mąki mieszamy z solą. Dodajemy drożdże i olej. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Zostawiamy w ciepłym

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close