Ciasto Św. Jakuba

Wielowarstwowe ciasto, które w smaku bardzo przypomina mi Karpatkę. Warstwy ciasta upieczone są z pianką kisielową i wiśniami, a następnie przełożone kremem budyniowym.

Przepis zaczerpnięty ze strony :

Składniki blaszka 23/33:

ciasto:

mąka 3,5 szklanki,

żółtka 6 szt,

cukier puder 0,5 szklanki,

śmietana 18% 1 szklanka,

proszek do pieczenia 2 łyżeczki,

margaryna 250

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close