Masa orzechowa do piernika staropolskiego

23.11.2020

W zeszłym sezonie przekładałam piernik dojrzewający masą orzechową oraz powidłami. W tym roku obowiązkowo powtórka!

Składniki:

300 g mielonych orzechów włoskich1/2 szklanki śmietanki 30%1/4 szklanki mleka1/2 szklanki cukru6 ml spirytusu / rumu

Sposób przygotowania:

1. Śmietankę, mleko i cukier zagotować. Gorącą mieszanką zalać zmielone orzechy włoskie, a na koniec dodać alkohol.

2. Piernikowe blaty

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close