SERNIK PIERNIKOWO – ŚLIWKOWY

Składniki:

Ciasto kruche cynamonowe:
3 szklanki mąki pszennej4 żółtka1 łyżka cukru0,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka cukru cynamonowego1 łyżeczka cynamonu250 g margarynyMasa serowa:
3 jajka125 g margaryny0,5 szklanki cukru1 łyżka cukru cynamonowego1/4 szklanki mąki ziemniaczanej750 g sera białegoDodatkowo:5 łyżeczek powideł śliwkowych z cynamonem100 g suszonej śliwki kalifornijskiej ok. 100 g

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close