piernik herbaciany z powidłem śliwkowym

[Głosów: 0 Average: 0/5]

składniki na ciasto piernikowe:
450 g mąki
180 g cukru
4 jajka
200 ml miodu
230 ml oleju
230 ml mocnego naparu herbaty, wystudzonego
20 g przyprawy do piernika
2 łyżeczki sody
100 g orzechów włoskich, posiekanych

wykonanie:
Jajka miksujemy z cukrem. Do masy jajecznej dodajemy miód, olej, napar herbaciany i miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close