Marysieńka

07.12.2020

Marysieńka

To bardzo znane i lubiane ciasto pochodzi ze słynnych przepisów siostry Anastazji. Kakaowy biszkopt przełożony orzechową bezą oraz pysznym kremem budyniowym i zwieńczony polewą czekoladową. Niebo w ustach!

Składniki:

Biszkopt:

5 jajek

3/4 szklanki cukru – drobnego do wypieków

1/3 szklanki kakao

2/3 szklanki mąki pszennej tortowej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Beza orzechowa:

5

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close