ciasto miodowe z wkładką toffi

[Głosów: 5 Average: 5/5]

składniki na ciasta miodowe:
280 g mąki
125 g masła
1 jajko
3 łyżki miodu
50 g cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej

wykonanie:
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części. Każdą cienko rozwałkowujemy na wielkość foremki (ok.22×32 cm, miara dna). Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w ok.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close