Bułeczki z jarmużem

17.12.2020

250 g mąki orkiszowej jasnej
250 g mąki orkiszowej razowej
30 g drożdży
220 ml cieplej wody
20 g oleju rzepakowego
solidna garść jarmużu
1 łyżeczka soli

Jarmuż siekamy bardzo drobno.
Drożdże rozpuszczamy w wodzie.
Mąki mieszamy razem z solą.
Łączymy wszystkie składniki i przez ok. 10 minut ręcznie (ok. 3 minuty mikserem) wyrabiamy elastyczne ciasto. Zostawiamy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close