Szarlotka w kratkę z budyniem

29.12.2020

Dzisiaj łatwe ciasto z jabłkami i budyniem. Ciasto jest szybkie do zrobienia i bardzo ładnie prezentuje się po upieczeniu.

Czas przygotowania: 30 min

Czas pieczenia: 30 min

Składniki: (na blaszkę 24×24 cm)

Budyń:

1 jajko
60 g cukru
20 g skrobi ziemniaczanej
25 g masła
250 ml mleka

Ciasto:

4 jajka
150 g cukru
150 g oleju
280 g mąki
1, 5 łyżeczki proszku do

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close