Adwokatowiec

05.01.2021

Bardzo lubię to ciasto. Jest przyjemnie wilgotne, z lekkim posmakiem ajerkoniaku i wyczuwalnymi kawałkami orzechów.

Doskonałe na różne uroczystości, jako ciasto na święta lub po prostu, bez okazji.

Biszkopt:

5 jajek1 szkl. cukru1 szkl. mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka octu

Masa:

500 ml śmietany 30% lub 36%1 biała czekolada100 g orzechów włoskich3/4 szkl.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close