sernik z mandarynkami

składniki:
1000 g sera białego, zmielonego
100 g masła w temperaturze pokojowej
6 jajek
1 budyń waniliowy
250 g cukru
1 łyżka cukru z wanilią
1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego
6 małych mandarynek
herbatniki na spód sernika

wykonanie:
Mandarynki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na dnie foremki ok. 22×25 cm (wyłożoną papierem do pieczenia) układamy herbatniki. Zmielony ser miksujemy z masłem

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close