Domowe pączki

09.01.2021

Prosty przepis na pięknie wyrośnięte, puszyste domowe pączki z chrupiącą skórką.

Składniki:

1 kg mąki9 żółtek1 jajko3/4 szkl cukru1,5 szkl mleka10 dag drożdżyszczypta soliłyżka spirytusu175 g masła roślinnego

Sposób przygotowania:

Drożdże rozrobić z łyżką mąki i łyżką cukru w ciepłym mleku. Zostawić do wyrośnięcia.

Jajko i żółtka ubić

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close