Oponki jogurtowe – delikatne i puszyste!

16.01.2021

Składniki:

Jogurt gęsty 130 gMąka pszenna 300 g + do podsypywaniaŻółtka 2Drożdże świeże 20 gCukier łyżkaMasło 30 gSól szczyptaMleko 5 łyżek+ łyżeczka octu lub mocnego alkoholu do ciasta aby nie chłonęły tłuszczu+ cukier puder
Przygotowanie:
Do miski wlać letnie mleko, dodać drożdże i za pomocą widelca rozetrzeć w mleku. Dodać

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close