Faworki karnawałowe

18.01.2021

Faworki karnawałowe

Mój ulubiony przepis na ekstra kruche, cieniutkie i rozpływające się w ustach chruściki. Polecam!

Składniki:

Ciasto:

200 g mąki + mąka do podsypania

5 żółtek

1 łyżka masła

2 łyżki słodkiej śmietanki

1 łyżka spirytusu

Dodatkowo:

ok 1 litr oleju do smażenia (można także smażyć na smalcu)

cukier puder do posypania faworków

*** Wszystkie składniki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close