Idealne oponki

18.01.2021

Proste w przygotowaniu oponki z dodatkiem twarogu. Smaczne, puszyste i lekkie.

Składniki:

0,5 kg mąki0,5 kg twarogu półtłustego1/2 kostki masła (starłam na grubych oczkach)2 cukry waniliowe3 jajka1 1/2 łyżeczki spirytusu (dałam ocet)1 łyżeczka sody lub 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Składniki posiekałam nożem, potem zagniotłam ciasto.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close