pączki kajmakowe

składniki:
550 g mąki
35 g drożdży
60 g cukru
250 ml letniego mleka
2 jajka
2 żółtka
80 g masła
1 szczypta soli
2 łyżki spirytusu
tłuszcz do głębokiego smażenia
nadzienie:
masa kajmakowa

wykonanie:
Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, mlekiem oraz dwiema łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Następnie jajka, żółtka, sól, mąkę, spirytus i wyrabiamy ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy roztopione

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close