Puszyste pączki piwne

22.01.2021

Puszyste pączki piwne

Składniki:

5 dkg świeżych drożdży

1/4 szklanki ciepłego mleka

1/2 kg mąki tortowej

3 żółtka jaj

1 całe jajko

1 niepełna szklanka jasnego piwa

5 dkg cukru

1 łyżka cukru waniliowego

5 dkg masła

szczypta soli

Dodatkowo:

olej lub smalec do smażenia ok 1 litr

konfitura do nadziania pączków

lukier lub cukier puder do posypania

*** Przygotowujemy rozczyn:

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close