Ptasie mleczko

27.01.2021

Super pyszny deser wzorowany na sławnym wedlowskim ptasim mleczku.

Składniki

Biszkopt:

4 jajka100g cukru2 szklanki mąki wrocławskiej2 łyżki kartoflanki1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki kakao

Pianka:

1 litr kremówki2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe2 szklanki wrzątku

Polewa:

2 czekolady gorzkie200g masła

Przygotowanie

Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż masa

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close