Ciasto pleśniak

18.02.2021

Pleśniak to ciasto uniwersalne, które sprawdzi się zarówno jako codzienna porcja słodkości, jak i podczas wyjątkowych okazji.

Składniki

Ciasto:

3,5 szkl. mąki5 żółtek1,5 margaryny1 łyżka cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy2-3 łyżki kakaoszczypta soli

Piana:

5 białek1,5 szkl. cukru2 łyżki mąki ziemniaczanejdżem

Wymiary blaszki 40×26

Przygotowanie

Ciasto: Z wszystkich składników zagnieść

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close