Jabłecznik na kruchym cieście

21.02.2021

Składniki:
(szklanka 250 ml)
(blaszka 25×35)

Ciasto:

Mąka pszenna 4 szklankiMasło 200 gSmalec łyżkaJajka 3Śmietana 18 % 2 łyżkiCukier szklankaProszek do pieczenia 2 łyżeczkiSól szczyptaMasa jabłkowa:Jabłka 2 kgCukier 1/2 szklanki ( lub mniej jeśli jabłka są słodkie)Cynamon łyżeczka
Przygotowanie:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać cynamon, bułkę tartą oraz cukier (

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close