Bułeczki bolognese – Pyszne bułeczki z mięsem mielonym

03.03.2021

Składniki:
(z podanej porcji wyszło 12 sztuk, szklanka 250 ml)

Ciasto:

Mąka pszenna 500 gDrożdże świeże 50 gMleko szklankaMasło 50 gJajkoCukier 1/2 łyżeczkiSól 1/2 łyżeczkiFarsz:Mięso mielone 400 gCebula małaczosnek ząbekPuszka pomidorów krojonychSer 100-150gSólPieprzOregano łyżeczkaPapryka słodka łyżeczka+ jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem, oregano
Do miski rozkruszamy drożdże, wlewamy poł szklanki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close