zupa krem z brokuła + film krok po kroku

składniki:
500 g brokuła
600 ml bulionu warzywnego lub rosołu
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
1 łyżka masła
sól, pieprz

wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojony plasterki czosnek i chwilkę jeszcze podsmażamy. Następnie wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy podzielony na różyczki brokuł i gotujemy pod przykryciem do miękkości

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close