Sernik tradycyjny wiedeński

19.03.2021

Przepis na tradycyjny sernik wiedeński, z rodzaju nieco cięższych i bardziej kremowych serników bez spodu.

Czas przygotowania: 20 min

Czas pieczenia: 90 min

Składniki: (na tortownicę 16 cm)

500 g sera dobrej jakości z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego
100 g masła
4 jajka
2 łyżeczki mąki pszennej
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
100 g cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close