Babka cytrynowa przekładana dżemem

24.03.2021

Dzisiaj przepis na klasyczną wielkanocną babkę o intensywnym cytrynowym aromacie. Babka jest pyszna, wilgotna, polana cytrynowym lukrem i dla urozmaicenia przełożona dżemem.

Czas przygotowania: 30 min

Czas pieczenia: 40 min

Składniki: (na formę o poj. 1,7-2 l)

4 większe jajka lub 5 małych
1 szklanka cukru
szczypta soli
3/4 szklanki oleju
skórka otarta z jednej cytryny
2 łyżki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close