Mazurek czekoladowo-brzoskwiniowy

25.03.2021

Orzeźwiający, lekki i pyszny – taki jest właśnie mazurek czekoladowo-brzoskwiniowy.

Bardzo łatwy przepis na Wielkanoc.

Składniki na kruchy spód:
1 ¾ szklanki mąki

2 żółtka

110 g masła

2 łyżki cukru pudru

1 szczypta soli

Uwaga: szklanka 200 ml

Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam na 15 minut do lodówki. Następnie rozwałkowuję na wielkość blaszki (35×30 cm)

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close