Marlenka

Rozpływające się w ustach ciasto miodowe, przełożone pysznym kremem kajmakowym. Całość oblana domową polewą. Ciasto jest dosyć pracochłonne, ale możemy go przygotować z tygodniowym wyprzedzeniem.

Składniki blaszka 23/33:

ciasto:

masło 180 g,

cukier puder 120 g,

jajko małe 2 szt,

płynny miód 225 g,

mąka pszenna 675 g,

soda 1,5 łyżeczki,

krem:

mleko 750 g,

budyń waniliowy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close