Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami i serem

14.04.2021

Składniki:
( kubek 200 ml)
(30-35 sztuk)

Ciasto:

Mąka 500 gDrożdże 35 gCukier łyżeczkaSól łyżeczkaKubek maślanki 200 mlJajkoOlej 1/2 kubka 100 mlFarsz:Cebula dużaPieczarki 500 gSer 100-150 gSólPieprz+ jajko do posmarowania przed pieczeniem
Przygotowanie:
Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto. Drożdże przed dodaniem pokruszyć.
Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close