Naleśniki na kwaśnej śmietanie

21.04.2021

Naleśniki przygotowane z dodatkiem kwaśnej śmietany. Bardzo delikatne, mięciutkie i cienkie jak papier.

Wychodzi około 10 sztuk, w zależności od wielkości patelni i ilości wykorzystanego na placek ciasta – ja wylewałam około 3/4 chochelki na porcję.

1 szkl. mąki pszennej np wrocławskiej1 szkl. mleka3/4 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany 18%2 jajkapłaska łyżeczka cukru1/3

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close