Blendman

  • Koktajl szpinakowy z bananem i mango
    Miałem w planach zupę na surowo ze szpinaku, ale jak się okazało nie wszystkie składniki były w mieszkaniu, a 3-ego maja nie dostanę nic co bym chciał. Dlatego też pomyślałe[…]

  • Domowa granola z patelni
    Dobre śniadanie, to podstawa, aby nasz dzień rozpoczął się z uśmiechem. Bardzo często w moje życie wkrada się rutyna śniadaniowa, która objawia się jaglanką z bananem lub owsianką. Cz[…]

  • Zupa krem pomidorowa z ananasem
    Od kiedy dostałem nowy blender kielichowy, cały czas bawię się nim w kuchni, jak dziecko zabawkami. Koktajle, pasty, pasztety i zupy krem… Nie ma dnia, żeby któraś z tych pozycji[…]

  • Sałatka z kapustą pekińską i fasolą
    Gdy na polu robi się ciepło i słonecznie, nie chce się aż tak bardzo jeść, zwłaszcza tłustych i smażonych rzeczy. Właśnie w tym okresie robię sobie najwięcej sałatek, w tym rów[…]

  • Kaszotto z warzywami
    Jako ogromny fan jednogarnkowych specjałów, tym razem przygotowałem dla Was kaszotto z warzywami. Dzisiejsze kaszotto jest na bazie kaszy gryczanej niepalonej, która jest w moim odczuciu o nie[…]

  • Zupa z czerwonej soczewicy
    Była już zupa z zielonej soczewicy, która zebrała masę dobrych komentarzy z Waszej strony, tak więc teraz czas, aby pojawiła się zupa z czerwonej soczewicy! Czym się różni od poprzednic[…]

  • Przepis na curry z kalafiorem i ciecierzycą
    Proste i szybkie dania, to coś co lubię najbardziej. Zazwyczaj nie mam czasu, żeby godzinami ślęczeć w kuchni, ale za to zawsze mam ochotę na coś pysznego i sycącego[…]

  • Sałatka z kiszonych buraków
    Jak już ostatnio wspominałem, dla mnie kiszenie buraków jest istotne ze względu na zakwas, który uwielbiam pić. Nie lubię jednak marnować jedzenia, tak więc buraki również staram się w[…]

  • Blendman dodał(a) nowy wpis, Kiszone buraki 4 tygodnie temu

    Kiszone buraki
    W ostatnim czasie kiszenie powróciło do łask. Ludzie przypomnieli sobie o wspaniałym smaku kiszonek, oraz o ich właściwościach zdrowotnych. Dla mnie kiszone buraki są najlepsze, dlatego właśnie[…]

  • Przepis na krem z kalafiora
    Klasyka, klasyka i jeszcze raz… PETARDA! Dzisiejszy krem z kalafiora, to idealnie gładka, kremowa i delikatna zupa. Mleczko kokosowe i garam masala, cudownie wzbogacają jej smak. W tow[…]

  • Jak zrobić grzanki do zupy krem?
    Jednym z najpopularniejszych dodatków do zup krem i sałatek, są grzanki. Ich wielkim atutem jest fakt, że robi się je bardzo łatwo i możemy zutylizować dzięki nim stare pieczywo.[…]

  • Dal z burakiem i czerwoną soczewicą
    Obecnie coraz bardziej skupiam się na daniach obiadowych, złożonych ze stosunkowo prostych i łatwo dostępnych produktów. Dzisiejszy dal z burakiem, wpisuje się w tę tendencję[…]

  • Wegańska lasagne z soczewicą
    Za czasów gdy prowadziłem swoją restaurację, to właśnie wegańska lasagne z soczewicą cieszyła się największą popularnością. Zrobienie jej na lunch, było gwarancją dużego ruchu i oc[…]

  • Gulasz z batatów
    Jestem wielkim fanem masła orzechowego, ponieważ świetnie pasuje do słodkich ciast i wytrawnych dań obiadowych. Dla mnie hiciorem była zupa orzechowa, którą robiłem mniej więcej rok temu. Sądząc[…]

  • Sałatka z botwinki
    Sezon na botwinkę trwa, więc pasuje z niej coś wyczarować. Najpopularniejsza jest zupa z botwinki, ale ja postanowiłem pokazać Wam coś innego, łączącego ją, oraz popularne i kochane przez wielu[…]

  • Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami
    Cukinia to jedno z tych warzyw, którego moim zdaniem nie sposób nie lubić. Jest stosunkowo neutralna w smaku, przyjemnie chrupiąca oraz ogóln[…]

  • Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą
    Kalafior w sezonie wiosenno-letnim, to jedno z moich ulubionych warzyw. Jest w tym czasie na straganach relatywnie tani, bardzo smaczny i można za jego pomocą, ukl[…]

  • Zupa bezrybna
    Tematy bezrybne nie są mi obce. Od lat przygotowuję takie hiciory jak wegański paprykarz, pastę bezrybną, a ostatnio nawet paluszki bezrybne. Brakowało mi jednak w moim menu zupy… Nosiłem się z je[…]

  • Hummus z kalafiora
    Dokładnie tak, hummus z kalafiora, zamiast z ciecierzycy lub innego strączka! Wygląda identycznie, jak klasyczny hummus, jest tak samo doprawiony, a nawet smakuje bardzo, ale to bardzo po[…]

  • Pulled Jackfruit – Szarpany Chlebowiec
    Na całym świecie niesłychanie popularny jest tzw. pulled pork. Postanowiłem przygotować dla Was i dla siebie, wegańską alternatywę tego dania. Pulled jackfruit, czyli sza[…]

  • Załaduj więcej

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close