KuchniaWeDwoje
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Proziaki 1 rok, 4 miesiące temu
Proziaki to szybki pomysł na ciepłe pieczywo w kryzysowych sytuacjach. Proziaki pieką się w 12 minut i są z 3 składników: mąka, maślanka i soda. Najlepiej smakują oczywiście na gorąco z masłem!
Czas wykonania: 2[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Makarony – sposób na gotowanie bez marnowania 1 rok, 4 miesiące temu
Sposób, w jaki planujemy, a później przygotowujemy posiłki, powinien być korzystny nie tylko dla nas, ale także i dla naszej planety. Wyrzucanie jedzenia, które wciąż nadaje się do spożycia, jest najgorszym[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Sałatka z serem pleśniowym, gruszką i karmelizowaną cebulką 2 lata, 1 miesiąc temu
Kolejna szybka sałatka, tym razem z serek pleśniowym, gruszką i karmelizowaną cebulką. Moje ulubione słodko-słone połączenie.
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 3 porcje
Składniki:
3 duże garści dowolnego mixu[…] -
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Babeczki marchewkowe bez cukru 2 lata, 1 miesiąc temu
Babeczki marchewkowe to sposób na przemycanie warzyw w diecie mojego synka, który się nimi zajada Babeczki nie są dodatkowo słodzone, są zdrowe i pożywne!
Świetnie sprawdzą się podczas rozszerzania diety u niemowl[…] -
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Sałatka z serem halloumi 2 lata, 2 miesiące temu
Ekspresowa fit sałatka dla vegan, osób z nietolerancją laktozy i osób, które lubią pysznie zjeść – czyli dla wszystkich Ser halloumi to ostatnio mój ulubiony dodatek na ciepło do sałatek! Koniecznie wypróbujcie![…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Koktajl jagodowy z masłem orzechowym 2 lata, 2 miesiące temu
Szybki, zdrowy i pożywny – koktajl jagodowy z masłem orzechowym to moje ulubione drugie śniadanie! Gotowy w 5 minut Czas wykonania: 5 min Ilość porcji: 300 ml
Składniki:
120 g jagód
60 g banana
1[…] -
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Tarta z masłem orzechowym i bananem 2 lata, 3 miesiące temu
Tarta z masłem orzechowym i bananami to ekspresowe ciasto bez pieczenia!
Czas wykonania: 45 min
Ilość porcji: 10-12 kawałków
Składniki:
200 g herbatników czekoladowym
100 g masła
100 g białej czekolady
2[…] -
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Domowa szynka bez wędzenia 2 lata, 3 miesiące temu
Jak uzyskać piękny kolor domowej, wędzonej, soczystej szynki? Jeśli jesteś ciekawy jak w domowych warunkach zrobić szynkę bez wędzenia to zapraszam po przepis!
Czas wykonania: 2h (3 dni oczekiwania)
Ilość po[…] -
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Ciasto 3 bit 2 lata, 3 miesiące temu
Ciasto 3 bit to jedno z najpopularniejszych ciast. W mojej wersji jego słodki smak został przełamany słonymi krakersami i słonym kajmakiem. Smakuje wyśmienicie!
Idealne ciasto na świąteczny stół!Czas wykonania[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Szpecle z boczkiem 2 lata, 4 miesiące temu
Szpecle to niemieckie kluseczki przygotowane z mąki i jajka. Ja podaje je najczęściej z serem żółtym i smażonym boczkiem. Robi się je bardzo szybko, więc jeśli nigdy nie próbowaliście polecam!
Czas wykonania:[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Mini tortilla na 3 sposoby 2 lata, 4 miesiące temu
Szybkim i smacznym pomysłem na przekąskę dla gości, do filmu lub na lunch do pracy będą mini tortille. Dowolność składników jest ogromna! Dziś mam dla Was 3 propozycję: z boczkiem, z łososiem i z serem feta – jeste[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Sałatka z boczkiem i fetą 2 lata, 5 miesięcy temu
Tegoroczny fit sałatkowy – robiłam ją już mnóstwo razu! Myślę, że i Wam bardzo posmakuje
Czas wykonania: 30min Ilość porcji: 4
Składniki:Roszponka – opakowanie Rukola – opcjonalnie150 g[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Ptysie z pieczarkami 2 lata, 5 miesięcy temu
Kto powiedział, że ptysie muszą być jedynie na słodko Przedstawiam moją wersje słonych ciastek z farszem pieczarkowym. Super przekąska na domówkę!
Czas wykonania: 1h 30min Ilość porcji: 16 sztuk[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Szarlotka z jabłkami i kruszoną 2 lata, 5 miesięcy temu
Jesienne i zimowe dni zawsze kojarzą mi się z szarlotką na ciepło z lodami. Postanowiłam taką właśnie dzisiaj zrobić.
Wyszła pyszna, dlatego póki pamiętam zapisuję przepis i dzielę się nim z Wami! Niestety zdjęć[…] -
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Papryka czerwona w kuchni 2 lata, 6 miesięcy temu
To dzięki niej kuchnia węgierska ma swój niepowtarzalny smak i aromat, jednak papryka czerwona – jak wiele innych warzyw – wywodzi się z terenów Ameryki Południowej. Zachowane ślady pozwalają stwierdzić,[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Pierożki ziemniaczane z mięsem mielonym 6 lat, 4 miesiące temu
Pierożki ziemniaczane z mięsem mielonym to bardzo sycące danie obiadowe. Ciasto na pierogi robi się z ugotowanych ziemniaków, więc jeśli macie jakieś resztki z wczorajszego obiadu to można je wykorzystać. W kuchni[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Tort jabłkowy 6 lat, 4 miesiące temu
Tort jabłkowy to przekładany 3-warstwowy biszkopt na kruchym spodzie. Bardzo pracochłonne ciasto składające się z kruchego ciasta posmarowanego konfitura oraz wysokiego biszkoptu przełożonego masą budyniową i masą[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Pieczone udko z indyka 6 lat, 5 miesięcy temu
Pieczone udko z piekarnika, czyli obiad który robi się sam:) Soczyste mięso od środka, a chrupiące i przypieczone z zewnątrz.
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Kurczak faszerowany dynią 6 lat, 5 miesięcy temu
Kurczak faszerowany dynią to szybkie i proste danie obiadowe dla całej rodziny. Soczysty filet z kurczaka nafaszerowany dynią i serem. Moja propozycja na jesienny obiad.
Czas wykonania: 1 h (w tym 30 min[…]
-
KuchniaWeDwoje dodał(a) nowy wpis, Pikantna tarta z dynią 6 lat, 5 miesięcy temu
Tarta z dynią to przekąska nie tylko na Halloween, ale nie różnego rodzaju przyjęcia lub danie obiadowe. Lekko pikantne ciasto, a w środku warstwy dyni i boczku zalane śmietanowym sosem.
- Załaduj więcej