My Chcemy Jeść
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Wegetariański Sylwester – 10 przepisów na pyszne dania na imprezę 3 tygodnie, 1 dzień temu
W tym roku Sylwestra będziemy obchodzić inaczej niż zazwyczaj. Zamiast imprezy w klubie, na stoku czy na balu Polacy spędzą go w domach. Dlatego warto przygotować dobre domowe przekąski, które umilą ten wieczór.[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, 10 książek kulinarnych pod choinkę 1 miesiąc temu
Książka to zawsze trafiony prezent. Według badania SW Research na zlecenie Empiku 35 proc. ankietowanych uważa, że to właśnie książki są jednymi z najbardziej pożądanych prezentów gwiazdkowych. Oto lista dziesi[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Świąteczne ciasto dwukolorowe kokosowo-czekoladowe 1 miesiąc temu
Świąteczne ciasto dwukolorowe kokosowo-czekoladowe ma same zalety. Jest pyszne, łatwe i szybkie do zrobienia. Składa się z dwóch warstw. Pierwszą z nich stanowi warstwa kokosowa, a drugą czekoladowa. Dwukolo[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Guacamole z jajkiem 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Ojczyzną awokado jest Ameryka Południowa. To właśnie stamtąd awokado przywieźli do Europy hiszpańscy konkwistadorzy. Awokado to główny składnik sosu guacamole. Pierwsze przepisy na guacamole powstały już w czas[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Brownie z żurawiną 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Brownie to jeden z najpopularniejszych słodkich i czekoladowych wypieków kuchni amerykańskiej. Brownie z żurawiną to łatwy i szybki przepis na pyszne ciasto. Brownie jest zrobione z kaszy manny z dodatkiem mleka[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Otrębowe bułeczki ze słonecznikiem 3 miesiące, 3 tygodnie temu
Otrębowe bułeczki ze słonecznikiem to smaczny zamiennik tradycyjnego pieczywa. Bułeczki są łatwe i robi się je bardzo szybko. Już w trakcie pieczenia po całym domu unosi się delikatny ziołowy aromat. Oto przepis na[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Placki z kapustą kiszoną z piekarnika 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Placki z kapustą kiszoną z piekarnika to pyszna propozycja na obiad. Placki są lekkie, ponieważ są pieczone, a nie smażone. Jest w nich mnóstwo smakowitych składników i przypraw, które dobrze łączą się z warzyw[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Sałatka Olivier – fit i wege 5 miesięcy, 3 tygodnie temu
Pierwszy przepis na sałatkę Olivier powstał w 1860 roku, a nazwa pochodzi od nazwiska Luciena Oliviera, kucharza z moskiewskiej restauracji. Ten przepis nieco różni się od oryginału, ale sałatka Olivier jest ta[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi 6 miesięcy, 3 tygodnie temu
Pierwsze przepisy na muffinki powstały czasach wiktoriańskiej Anglii. Ówczesne muffinki wyglądały zupełnie inaczej niż te, które znamy i sami pieczemy. Za obecny kształt muffinki odpowiedzialni są Amerykani[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Chleb dyniowy bez drożdży 7 miesięcy, 4 tygodnie temu
Chleb dyniowy bez drożdży to najszybszy przepis na pyszne i aromatyczne domowe pieczywo. Chleb jest miękki w środku, a jego skórka jest chrupiąca. Dzięki dodatkowi suszonego tymianku, którym posypuje się wierzch,[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Pasta pieczarkowa – fit i zdrowa 8 miesięcy, 3 tygodnie temu
Pasta pieczarkowa to smakowity pomysł na smarowidło do chleba. Dodatek oleju z suszonych pomidorów sprawia, że pasta jest bardzo aromatyczna. Doskonale smakuje na kolację ze świeżym pieczywem. Pastę robi się szy[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Światowy Dzień Muffinka – Sprawdzone przepisy na muffinki 9 miesięcy, 3 tygodnie temu
Muffinki lubimy i chętnie je robimy. Są pyszne, dość łatwe i w miarę szybkie. 30 marca obchodzony jest Światowy Dzień Muffinka. To święto znane jest także w Polsce. Oto sprawdzone przepisy na słodkie i wytrawne[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Chlebek bananowy z orzechami włoskimi i nasionami chia 10 miesięcy temu
Chlebek bananowy z orzechami włoskimi i nasionami chia jest pyszny, łatwy i szybki. Świetnie smakuje na słodkie śniadanie z miodem lub dżemem. Równie dobry jest sam i sprawdzi się na deser. W tej wersji chlebka[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Omlet z pieczarkami i mozzarellą 11 miesięcy temu
Omlet z pieczarkami i mozzarellą to danie szybkie i łatwe. Oprócz tytułowych składników jest tu także czerwona cebula i papryka oraz przyprawy, które doskonale podkreślają smak potrawy. Pieczony omlet z sprawdzi[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Najpopularniejsze przepisy 2019 roku 11 miesięcy, 3 tygodnie temu
W 2019 roku na blogu pojawiło się wiele przepisów na smaczne i zdrowe dania. Wśród nich są przepisy na słodkie wypieki, sałatki, pasty do pieczywa oraz przepis na wegański pasztet i leczo. Oto dziesięć przepisów z[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Ciasto z żurawiną, nerkowcami i migdałową kruszonką 1 rok, 1 miesiąc temu
Ciasto z żurawiną, nerkowcami i migdałową kruszonką to pomysł na pyszny słodki wypiek na święta Bożego Narodzenia. Doskonale sprawdzi się jako deser po świątecznym obiedzie. Ciasto jest łatwe i pełno w nim[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Prezenty pod choinkę 2019 1 rok, 1 miesiąc temu
Tradycja wręczania świątecznych prezentów jest znana w większości krajów na świecie. W Polsce zwyczaj ten praktykowany jest od XIII wieku. Nawiązuje do darów, którymi Trzej Królowie obdarowali małego Jezusa.[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Świąteczny wegański pasztet z burakami 1 rok, 1 miesiąc temu
Pierwsze zapiski o burakach pochodzą z 722 r. p.n.e. z Babilonii. W nowej erze królowały na greckich stołach, a dwieście lat później docenili je Rzymianie. Pierwsze informacje o burakach na ziemiach polskich pochod[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Sałatka z tofu i pieczarkami 1 rok, 1 miesiąc temu
Jeszcze w XVI wieku pieczarki były przysmakiem, na który stać było tylko najbogatszych. Obecnie pieczarki to najpopularniejsze grzyby na świecie. Oprócz tego, że pieczarki są bardzo dobre, sprawdzają się w wielu[…]
-
My Chcemy Jeść dodał(a) nowy wpis, Pasta z pieczonej papryki z czosnkiem i orzechami włoskimi 1 rok, 2 miesiące temu
Pasty kanapkowe to świetny dodatek do pieczywa. Ta pasta z pieczonej papryki z dodatkiem czosnku i orzechów włoskich to nie tylko pomysł na smarowidło do chleba. Świetnie smakuje ze świeżymi warzywami jako[…]
- Załaduj więcej