PysiaGotuje.pl

  • W obecnych czasach często słyszy się o zatruciach salmonellą, a nawet całych partiach jaj wycofywanych ze sprzedaży, gdyż istnieje ryzyko, że jaja są zarażone.
    Continue reading Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek[…]

  • Nie od dziś wiadomo, że muffinki są szybkim do zrobienia i przepysznym deserem, który przygotujemy w mgnieniu oka. Takie babeczki są również bardzo łatwe, dlatego ich przygotowanie i dekorowanie sprawi dużo frajdy[…]

  • Czym olej ryżowy zasłużył sobie na popularność w Japonii czy Indiach? Czego nie wiemy o jego zastosowaniach? Olej ryżowy powstaje z otrąb ryżowych, które są bogate w błonnik.
    Continue reading Olej ryżowy: TOP[…]

  • Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na dość nietypową i stosunkowo rzadko spotykaną zupę, to mam dla Ciebie świetną propozycję. Ostatnio w moim menu zawitała zupa szpinakowa z jajkiem i ziemniakami, którą z całego[…]

  • Końcówka lata to nie tylko koniec wakacji, ale również rozpoczęcie sezonu śliwkowego. To właśnie z końcem sierpnia rozpoczyna się prawdziwe śliwkowe szaleństwo! Choć nieubłaganie zbliżamy się do pochmurnych,[…]

  • Ciasto drożdżowe bez wyrabiania w ostatnim czasie stało się moim ulubionym ciastem – jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo pyszne i puszyste!
    Continue reading Ciasto drożdżowe bez[…]

  • Fasolka po bretońsku jest zdecydowanie jednym z tych dań, bez których kuchnia polska nie tyle by nie istniała, co nie byłaby taka sama. Przepisów na to danie jednogarnkowe jest całe mnóstwo, jednak tradycyjny[…]

  • Jesteś miłośnikiem serników i akurat naszła Cię ochota na to pyszne ciasto, jednak masz zbyt mało czasu na jego przygotowanie? Dziś przedstawię Ci alternatywną wersję sernika, który zarobisz w zaledwie 10[…]

  • Botwina to nic innego, jak młode korzenie i liście buraka ćwikłowego. Botwinkę możemy spotkać w sklepach w okresie wiosennym i wczesnym latem, gdyż sezon botwinkowy zaczyna się w maju, a kończy w lipcu.
    Continue[…]

  • Dla jednych Chatka Puchatka, dla innych domek Baby Jagi – czyli jak w prosty sposób przygotować bajkowe ciasto! Chatka Puchatka, tudzież domek Baby Jagi, dla wielu z nas jest słodkim wspomnieniem[…]

  • Cześć! Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym przepisem na kuleczki z ugotowanych ziemniaków z szynką i serem. Takie kuleczki ziemniaczane są świetnym pomysłem na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków pozostałych z[…]

  • Gazpacho jest to popularna zupa z pomidorów wywodząca się z Hiszpanii. W przeciwieństwie do naszej „królowej pomidorowej”, gazpacho nie wymaga gotowania, dzięki czemu idealnie sprawdza się jako danie obiadowe na[…]

  • Ciasto biszkoptowe charakteryzuje się lekkością, gdyż do jego przygotowania nie używa się tłuszczu, a swoją puszystość zyskuje dzięki odpowiednio ubitym białkom jaj. Tradycyjne przepisy na biszkopt nie zawierają w[…]

  • W Polsce przyjęło się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie tylko mięso (głównie[…]

  • Nie od dziś wiadomo, że kapusta zasmażana jest jednym z najsmaczniejszych dodatków do obiadu, idealnie komponującym się z tradycyjnym schabowym i młodymi ziemniaczkami. Na moim stole kapusta zasmażana pojawia się[…]

  • Surówka z marchewki i jabłka często pojawia się na moim stole, jako pyszny i świeży dodatek do obiadu. Surówka z marchewki i jabłka jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, a jej podstawę stanowią proste[…]

  • Pasta jajeczna jest chyba jedną z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a dodatkowo smakuje zdecydowanie lepiej od kupnej pasty z jajek (i wiesz[…]

  • Pulpety w sosie pomidorowym wielu z nas kojarzą się z dzieciństwem i są chyba jednym z tych dań, które się nie nudzą. Przepis na pulpety w sosie pomidorowym nie jest skomplikowany, a do ich przygotowania wystarczy[…]

  • Sezon na szparagi jest dość krótki, dlatego też powinniśmy maksymalnie korzystać z jego dobrodziejstw. Szparagi możemy przygotować na wiele ciekawych sposobów, a jednym z nich jest zupa szparagowa.
    Continue reading[…]

  • Schab w sosie śmietanowo-porowym, jest świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów. Często zdarza się, że z zamrażalnika wyciągamy schab pokrojony już w plastry i oprócz przygotowania kotletów nie mamy żadnego[…]

  • Wczytaj więcej

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close