PysiaGotuje.pl

  • Sos sojowy jest chyba jedną z najbardziej popularnych przypraw kuchni azjatyckiej. Sos sojowy stanowi bowiem nieodłączną część wielu potraw kuchni azjatyckiej, ale także coraz częściej znajduje swoje zastosowanie w[…]

  • Jeśli nie macie pomysłu na wykorzystanie białek jaj, które pozostały z przygotowania karnawałowych słodkości, koniecznie spożytkujcie je na kokosanki. Kokosanki są bardzo łatwe do zrobienia, a ich przygotowanie[…]

  • Faworki z piwem to zdecydowanie mój faworyt, jeśli chodzi o karnawałowe słodkości. Te chrusty są bardzo kruche i przez długi czas zachowują swoją świeżość, a do tego są łatwe w przygotowaniu.
    Continue reading[…]

  • Smażenie faworków w okresie karnawału i w tłusty czwartek jest na stałe wpisane do polskiej tradycji. Przepis na faworki, który dzisiaj dla Was przygotowałam jest bardzo prosty, dlatego też bez przeszkód możecie[…]

  • Barszcz biały tradycyjnie przygotowuje się na zakwasie, z dodatkiem białej kiełbasy i ugotowanymi na twardo jajkami. Dodatkowo tradycyjny barszcz biały zabiela się śmietaną, a smak podkręca się chrzanem.
    Continue[…]

  • Bezy doskonale nadają się do dekoracji wielu deserów i ciast, a także świetnie sprawdzają się w formie słodkiej przekąski. Przepis na bezy nie jest skomplikowany – cały sekret bezików spoczywa w dobrze ubitych[…]

  • Dziś przygotowałam dla Was przepis na pączki tradycyjne, który od niepamiętnych czasów spoczywa w moim zeszycie z przepisami. Pączki z tego przepisu wychodzą bardzo puszyste i lekkie – po prostu pyszne!
    Continue[…]

  • Chodziła za mną od dawna – ryba na parze, podana z ryżem z warzywami. Ryba gotowana na parze jest o wiele bardziej lekkostrawna i mniej tłusta od tradycyjnych ryb smażonych, dlatego polecana jest głównie dla[…]

  • Nuggetsy z kurczaka doskonale sprawdzają się jako imprezowa przekąska, podana z ulubionymi dipami lub jako część obiadowego dania. Nuggetsy domowe w chrupiącej panierce z pewnością skradną także serca naszych[…]

  • Dzisiejszy mój wpis dotyczy jajek faszerowanych suszonymi pomidorami i boczkiem. Jajka faszerowane doskonale sprawdzają się jako imprezowa przekąska i królują na naszych stołach w okresie Wielkanocy.
    Continue[…]

  • Cześć! W tym wpisie mam dla Was prościutki przepis na domowe kuleczki marcepanowe, które oczywiście nie wymagają pieczenia. W przeciwieństwie do tradycyjnych kartofelków marcepanowych, które obtacza się w gorzkim[…]

  • W tym wpisie serwuję Wam bardzo prosty i szybki przepis na muffiny wytrawne, a mianowicie na muffiny jajeczne na chlebku tostowym. Te babeczki doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też[…]

  • Cześć! W tym wpisie znajdziecie bardzo prosty przepis na słodkie spiralki, które doskonale sprawdzą się jako świetny deser, słodka przekąska karnawałowa i ciastko na ostatki.
    Continue reading Słodkie spiralki at[…]

  • W tym wpisie znajdziesz prosty przepis na piernik staropolski dojrzewający, który odkopałam z wiekowego zeszytu z przepisami. Choć w moim domu piernik staropolski został nieco zapomniany i jest zupełną nowością, to[…]

  • Cześć! W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na sernik straciatella na spodzie piernikowym. Dzisiejsza moja propozycja zalicza się do kuchennego recyklingu, gdyż do sporządzenia spodu użyłam[…]

  • W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty i smaczny przepis na domowe kulki Raffaello. Przepis na te kokosowe kuleczki jest bardzo prosty, a sam ich smak jest bardzo zbliżony do oryginału.
    Continue reading Kulki[…]

  • Paszteciki z pieczarkami i serem doskonale sprawdzają się jako imprezowa przekąska lub jako dodatek do wigilijnego barszczu. Paszteciki z pieczarkami drożdżowe królują na moim stole nie tylko podczas świąt i[…]

  • W tym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na domowe czekoladki Ferrero Rocher. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie trzech składników, a smakiem praktycznie niczym nie różnią się od oryginału! Domowe praliny[…]

  • Cześć! W tym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makowiec zawijany z gotowej masy makowej. Luuudzie… co ja się nie naczytałam opinii, że gotowa masa makowa jest taka zła i niedobra. No ale trudno, podobnie jak[…]

  • Jeśli jeszcze nie wiesz, czym jeszcze zaskoczyć swoich bliskich w te święta, polecam przepis na łaciate pierogi. Jest to bardzo ciekawa propozycja dla małych niejadków, a gwarantuję, że i dorośli ucieszą się na[…]

  • Wczytaj więcej

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close