Via Gusto
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest tempeh? 1 miesiąc temu
Tempeh to produkt spożywczy otrzymywany z fermentowanych ziaren soi. Pochodzi z Indonezji i jest ceniony za swoje walory odżywcze oraz wysoką zawartość białka roślinnego.
Tempeh ma twardą, zbitą teksturę[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Cytrynowe ciasto z chałwą bez pieczenia 1 miesiąc temu
Przepis na budyniowe ciasto z chałwą, czyli proste ciasto bez pieczenia na herbatnikach. Chałwa świetnie łączy się z orzeźwiającym kremem cytrynowym i puszystą bitą śmietaną.
To cytrynowe ciasto z chałwą będzi[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest tahini? 1 miesiąc temu
Tahini to pasta sezamowa, którą robi się z mielonych nasion sezamu. Jest to popularny składnik kuchni bliskowschodniej, używany w wielu potrawach – na przykład w sosach.
Jaki smak ma tahini?[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, 10 przepisów na pyszne serniki na Wielkanoc 1 miesiąc temu
Zobacz pomysły na serniki na Wielkanoc – proste i pyszne przepisy, które warto przygotować na świąteczny stół!
Sernik bez pieczenia, sernik gotowany, sernik z rodzynkami na kruchym cieście, sernik pieczony[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Jak uratować zwarzony krem? 1 miesiąc temu
Robisz tort, ciasto lub deser z kremem i Twój krem zwarzył się? Jak uratować zwarzony krem budyniowy, ze śmietany lub z mascarpone? Sprawdź praktyczne porady!
Jak rozpoznać zwarzony krem?
Krem jest zważon[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z mascarpone i owocami – przepis idealny do elektrycznego lunchboxa! 1 miesiąc temu
Przepis na wyjątkowe naleśniki z mascarpone i frużeliną owocową. Te naleśniki będą idealne zarówno na śniadanie, drugie śniadanie, jak i obiad, czy podwieczorek.
Jest to danie, które możesz zabrać ze sobą do sz[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest chrupka do tortu? 1 miesiąc temu
Chrupka do tortu to dodatek, który wprowadza element chrupkości w torcie. Chrupka może być wykonana z różnych składników, takich jak prażone orzechy, czekolada, chrupkie płatki kukurydziane, czy pokruszon[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Keto posiłki – praktyczny poradnik co jeść na keto 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Artykuł sponsorowany
Dieta ketogeniczna może być nie tylko niskowęglowodanowym sposobem żywienia, ale także niezwykle ciekawą kulinarną podróżą. Chcesz wiedzieć, jak dokładnie wygląda jej codzienne sto[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest miso? 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Miso to tradycyjna japońska pasta fermentowana, wykonana głównie z soi. Istnieją również wersje z dodatkiem ryżu, jęczmienia lub innych składników.
Dzięki długiemu procesowi fermentacji, miso nabiera unikatowego[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest baklava? 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Baklava (bakława, baklawa) to bogaty, słodki deser złożony z warstw cienkiego ciasta filo, przekładanych mieszaniną mielonych orzechów — najczęściej orzechów włoskich lub migdałów — i cukru lub miodu.
To kla[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Prosta sałatka z makaronem i jajkiem 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Sałatka z makaronem i jajkiem to przepyszna sałatka idealna na każdą okazję! Świeży ogórek, czerwona cebula i szczypiorek sprawiają, że sałatka jest niezwykle aromatyczna i przyciąga swoim wyglądem.[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Pomysły na keto posiłki na cały dzień 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Zastanawiasz się, jakie keto posiłki będą idealnym rozwiązaniem na każdą porę dnia? Dzięki współpracy z marką Diet-Food, która specjalizuje się w produktach wspierających zdrowy styl życia, prezentuję komp[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Ciasto Królewiec sprawdzony przepis 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Zobacz tradycyjny i sprawdzony przepis na ciasto Królewiec, czyli miodowe kruche ciasto i puszysty biszkopt przekładany budyniowym kremem. To ciasto jest idealną propozycją na święta, urodziny, imieniny, a także[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest marynata? 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Marynata to mieszanka różnorodnych składników, takich jak oleje, kwasy (np. ocet, sok cytrynowy), zioła i przyprawy, używana do nasączania i aromatyzowania żywności przed jej przygotowaniem. Proces marynowa[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest blanszowanie? 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Blanszowanie to metoda obróbki termicznej, polegająca na krótkotrwałym zanurzeniu produktów we wrzątku, po czym następuje ich szybkie schłodzenie w zimnej wodzie (najczęściej stosuje się wodę z lodem).
Bl[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest aquafaba? 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Aquafaba to zaskakujący produkt uboczny gotowania ciecierzycy. Aquafaba zyskała popularność jako wegański zamiennik białek jaj.
Jest to po prostu woda, po gotowaniu ciecierzycy lub woda ze słoika, czy też pu[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Co to jest agar-agar? 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Agar-agar, jest naturalnym substytutem żelatyny pochodzącym z alg morskich. Stanowi bezsmakowy i bezwonny dodatek, który wykorzystywany jest w kuchni jako środek żelujący. Dzięki swoim właściwościom znajduje[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Szybka kremówka, czyli deser w pucharku! 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Przepis na kremówkę w formie deseru w pucharku! Ta szybka kremówka jest propozycją bez pieczenia. Zrobisz ją bardzo szybko, a mały i elegancki deserek sprawdzi się dosłownie na każdą okazję.
Jak zrobić kre[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Jak odpowiednio zabezpieczyć taras? 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Artykuł sponsorowany
Zadbany taras jest nie tylko przedłużeniem przestrzeni mieszkalnej, ale także miejscem relaksu i spotkań z najbliższymi. Aby jednak cieszyć się jego urokiem przez cały rok, niezbędn[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Dieta pudełkowa keto – czym kierować się przy wyborze? 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Artykuł sponsorowany
Wiele osób, które chcą skutecznie schudnąć i osiągnąć wymarzoną sylwetkę, a także wesprzeć swoje zdrowie i samopoczucie, zwraca się w kierunku diety ketogenicznej. Odpowiednio stosowana pot[…]
- Załaduj więcej