Kluski śląskie z karmelizowaną cebulą i jeżynami

14.09.2015

Na kluski śląskie:
– ziemniaki
– mąka ziemniaczana
– sól
– oliwa

Ziemniaki ugotować, ugnieść. Dodać mąkę ziemniaczaną do ziemniaków w proporcji 1:3 Posolić. Dodać odrobinę oliwy (ja na 1/2kg ziemniaków dałem małą łyżeczkę). Wyrobić ciasto, uformować kluski. Wrzucać do gotującej wody. Gdy kluski wypłyną gotować je jeszcze

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close