Łopatka pieczona w kapuście

13.10.2015

Przepis na smaczny obiad – wieprzowina zapiekanka z kapustą kiszoną i ziemniakami.

Składniki:

4 plastry łopatki wieprzowej (albo karkówki czy szynki)
500 g kapusty kiszonek
2 średnie marchewki
7-8 średnich ziemniaków
łyżka majeranku
100 g koncentratu pomidorowego
pieprz, sól, papryka ostra
olej do smażenia

Przygotowanie
Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kapustę kiszoną

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close