Pulpety w sosie koperkowo-chrzanowym

16.10.2015

Przepis na pyszne danie obiadowe, które bardzo lubię. Delikatne pulpeciki w lekko ostrym sosie chrzanowym z koperkiem. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym.

Składniki:

Pulpety

0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
jajko
2 łyżki kaszy manny
ok 3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz, suszona natka pietruszki
mąka

Sos:

ok 3 łyżki masła
marchew
2/3 szklanki bulionu
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżki mąki
3 łyżeczki chrzanu ze

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close