Dietetyczne naleśniki- z mąki orkiszowej, nadziane twarogiem słodzonym ksylitolem

04.11.2015

Naleśniki z mąki orkiszowej zawierają zdecydowanie więcej błonnika pokarmowego niż te sporządzone ze zwykłej białej mąki, poza tym posiadają o wiele niższy Indeks Glikemiczny. Wykorzystując chudy ser i mleko ograniczacie spożycie tłuszczu ukrytego w produktach spożywczych. Natomiast zastosowanie zdrowszego zamiennika cukru jakim jest ksylitol (cukier brzozowy) spowoduje zmniejszenie

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close