Makowiec na biszkopcie

10.12.2015

Podczas Świąt Bożego Narodzenia na stole nie może zabraknąć makowca Polecam przepis na biszkopt przełożoną masą makową – w wersji szybkiej z gotową masą makową albo w wersji smaczniejszej z własnoręcznie przygotowaną.

Składniki:

Ciasto:

7 jaj
szklanka cukru
półtora szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka octu

Masa makowa:

puszka gotowej masy makowej 

albo:

500 maku
3

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close