Śledzie w sosie śmietanowo-ogórkowym

16.12.2015

Połączenie śledzia ze świeżym ogórkiem jest trochę nietypowe, ale smaczne. Polecam przepis na świąteczny stół.

Składniki:

500 g śledzi matiasów
długi ogórek
2 małe cebula
400 ml jogurtu naturalnego greckiego
2 łyżki śmietany
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Przygotowanie
Płaty śledziowe moczymy w zimnej wodzie kilka godzin. Następnie osuszamy je i kroimy w paski grubości ok 5 cm.
Ogórka obieramy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close