Pierogi z kapustą i grzybami

19.12.2015

Tradycyjne pierogi wigilijne z kapusta i grzybami to obowiązkowy punkt świątecznego menu. Lekko kwaskowa kapusta świetnie współgra z wyrazistymi grzybami i cieniutkim, smacznym ciastem.

SKŁADNIKI:Na ciasto:300g maki pszennej tortowejżółtko jajka160ml gorącej wody50g miękkiego masłaszczypta soliNa farsz:400g kiszonej kapustyokoło 10 suszonych grzybówłyżka masła klarowanegomała biała cebulałyżeczka mąkiOkrasa:2 łyżki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close