Kiszona kapusta

Kiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami

ok. 6-7 dni

składniki:

10 kg kapusty
1/2 kg marchewki 
20 dag soli 
3 dag nasion kminku 
3 dag nasion kopru włoskiego 
2 jabłka szare Renety 
ok. 12 ziaren ziela angielskiego 
kamienny garnek 
dębowa

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close