Sos pieczarkowy. Klasyczny, szybki, prosty w wykonaniu.

09.01.2017

Sos pieczarkowy przygotowuję dość często. Gęsty, śmietanowy, doskonale pasuje jako dodatek do wszelkich pieczonych czy duszonych mięs, makaronu, ziemniaków, placków ziemniaczanych, klusek śląskich czy gołąbków. Polecam 🙂

Składniki
– 30 dag pieczarek
– 3 łyżki śmietany 12%
– 1,5 łyżka mąki pszennej
– 1 łyżka oleju
– sos

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close