Pulpety w białym sosie z warzywami

12.01.2017

Przepis na delikatne pulpety wieprzowe w szybkim sosie na mleku z warzywami.

Składniki:

Pulpety:

300 g mięsa mielonego wieprzowego
ząbek czosnku
jajko
bułka tarta
sól, pieprz

Ponadto:

2/3 szklanki bulionu
2/3 szklanki mleka
2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.)
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Przygotowanie
Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close