Fasolka szparagowa na zimę

05.07.2017

Przygotowanaw tensposóbfasolkasmakujepobardzopodobniedo świeżej. Jest to świetny sposób na zachowaniesmakulatana zimowe obiady.

Składniki:fasolkaszparagowaw dowolnejilości1l wodyszczyptakwaskucytrynowegołyżeczka soliłyżeczka cukru
Sposóbprzygotowania:
Słoikiwyparzamylubsterylizujemyw piekarnikuw 100 stopniachC przez15 minut. Fasolkęmyjemy, odcinamykońcówkii kroimyna mniejszekawałki.W dużymgarnkuzagotowujemywodęz soląi łyżeczkącukru. Do wrzątku wrzucamy fasolkęigotujemy ażbędziepółtwarda. Fasolkęprzekładamydo wysterylizowanychsłoików.W garnkuzagotowujemywodęz solą, cukremi kwaskiem. Na każdylitrwodydosypujemypołyżeczcesolii cukru oraz szczyptę

Czytaj Dalej

Komentarze