Fasolka szparagowa na zimę

05.07.2017

Przygotowanaw tensposóbfasolkasmakujepobardzopodobniedo świeżej. Jest to świetny sposób na zachowaniesmakulatana zimowe obiady.

Składniki:fasolkaszparagowaw dowolnejilości1l wodyszczyptakwaskucytrynowegołyżeczka soliłyżeczka cukru
Sposóbprzygotowania:
Słoikiwyparzamylubsterylizujemyw piekarnikuw 100 stopniachC przez15 minut. Fasolkęmyjemy, odcinamykońcówkii kroimyna mniejszekawałki.W dużymgarnkuzagotowujemywodęz soląi łyżeczkącukru. Do wrzątku wrzucamy fasolkęigotujemy ażbędziepółtwarda. Fasolkęprzekładamydo wysterylizowanychsłoików.W garnkuzagotowujemywodęz solą, cukremi kwaskiem. Na każdylitrwodydosypujemypołyżeczcesolii cukru oraz szczyptę

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close