Puszyste, maślane ciasto z jabłkami

16.10.2018

Maślany, puszysty jabłecznik

Pulchna, delikatna i wspaniale maślana szarlotka dziś u mnie zagościła. Jest prosta i dość szybka w przygotowaniu, a w smaku tak pyszna, że trudno się jej oprzeć. Polecam wypróbować!

Tortownica, w której piekłam ciasto ma średnicę 22 centymetry.

Składniki:

ok. 600g jabłek

sok z połowy cytryny

160g masła

130g cukru

4 jajka

szczypta soli

100g

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close