Sałatka z brukselki z szynką i pestkami

16.11.2018

PDF Button

Główki brukselki obieramy z przejrzałych listków i obcinamy „nóżki”. Gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości). Odcedzamy i studzimy. Chłodne, kroimy na połówki.

Na mocno rozgrzaną, suchą patelnię wysypujemy orzechy. Prażymy przez 2-3 minuty, mieszając, przesypujemy na talerz, studzimy.

Do półmisków nakładamy brukselkę, szynkę rwiemy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close